The Charityworks GreenHouse ended a few weeks ago but the eye candy continues! Designed by Miriam Dillon and Rebecca Foley of Custom Design Concepts Architecture + Interiors, the family vestibule is comprised of a mudroom, laundry room and powder room that are stylish, functional and eco-conscious. The reclaimed wood in a herringbone pattern on the wall echoes the hardwood floors in other parts of the home. I think the pendant lights and the choice of a settee, as opposed to a built-in bench, creates a more furnished feel to this very practical space. (all photography by Gordon Beall, posted with permission)
Love the whimsical touches and those houndstooth checked wellies in the cubby!
In the hallway that leads from the garage into the house, an antiqued mirror is surrounded with bordered sections of wallpaper. There's also a console table in this space and a chandelier made from reclaimed French oak wine barrel staves. (in the left corner of the pic)
The powder room is narrow and I think the inset cabinet solution is very effective - providing ample counter space on either side of the sink. The sink is made from cast iron that is 93% recycled and reclaimed and the tiles are 70% recycled glass.
The laundry room also takes advantage of every inch of space, including a narrow counter that runs behind the sink. One of my favorite features is the lift-up cabinet doors that provide concealed storage for laundry products, household cleaners, etc.
Ok, now after doing this post do I really have to go down to my dark, basement laundry room and put the wash in the dryer?!
 
Top